Gratis verzending in NL & BE
Meer dan 500 merken
135 jaar de nieuwste trends

In april 1987 werd er een nieuw modehuis opgericht in een herenhuis aan de rue du Faubourg Saint-Honoré 73, in het hart van Parijs.
The House of Christian Lacroix werd in het leven geroepen door couturier Christian Lacroix en persagent Jean-Jacques Picart met steun van Bernard Arnault. Het nieuws verspreidde zich snel door Parijs en de naam van Christian Lacroix lag op ieders lippen.

In een tijd waarin mode was gericht op eenvoud, koos Christian Lacroix voor uitbundigheid. Toen zwart de standaard werd, koos hij voor bloedrood, fuchsia-roze en felgeel.
Bij elke nieuwe collectie ontwierp Christian Lacroix stukken die ongebruikelijke materialen en kleuren combineerden, sierlijke looks met luxe barokke accenten. Hij bracht een vleugje folklore, geschiedenis en theater terug en bracht ze met elegantie en verfijning

In 2005 verkocht LVMH het mode huis aan zijn huidige eigenaars, de Falic-familie, waardoor het een nieuwe impuls kreeg. Christian Lacroix verliet eind 2009 zijn positie als artistiek directeur. Sacha Walckhoff, die sinds 1992 in het huis werkte, werd benoemd tot creatief directeur. Hij zette de transformatie van het huis samen met president Nicolas Topiol voort en breidde de creatieve focus uit naar decoratie- en lifestyle collecties. Het handschrift van Laxroix wordt behouden en vertaald naar luxe stoffen, behang, kussens, tapijten etc,
 

Coming soon

Vloerkleden om van te smullen Shop
Uitbundige gordijn en meubelstoffen Shop
Wonen a Lacroix Inspiratie

Nieuwsbrief

Je ontvangt een kortingscode van €10,- bij besteding vanaf €75,-. Deze is meteen in te wisselen.