Gratis verzending in NL & BE
Meer dan 500 merken
135 jaar de nieuwste trends

Eerste hoezenbank.

Ik herinner me nog goed het moment dat de eerste Linteloo hoezenbank in onze toenmalige winkel aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam werd afgeleverd. We hadden een klassieke inslag en de medewerkers vonden het maar een "hondenmand". Vanaf dag een waren wij enthousiast, wij vonden het nonchalante sfeertje gezellig en wij hadden behoefte aan vernieuwing.

 

 

Afbeelding: 
Hoekopstellling Fabio bank, 
Links salontafel Soho R
Rechts: Hamptons bank met kastje.

Dat na 15 jaar de relatie nog steeds in takt is zegt veel over ons allebei. Buningh heeft afgerekend met haar klassieke imago, is gaan werken volgens een ander concept en Linteloo is uitgegroeid tot een internationale speler met heel veel leuke modellen zoals de hoekbanken Mauro, Fabrio, George en de Relax hoekbank, van top-designers zoals natuurlijk van Jan te Lintelo zelf. Sterk is dat Linteloo een samenwerking is aangegaan met grote namen zoals onder andere Roderick en Henk Vos, Paola Navone, en Jan des Bouvrie. De laatste jaren zijn daar Sebastian Herkner en Niels Bendtsen bijgekomen.

Feel Good

De modellen in de collectie stralen allemaal een feel good gevoel uit. Een hoekbank als Relax, Mauro, Mauro of Hamptons is perfect in te passen in een zitkamer of tv kamer, geschikt voor het hele gezin. Uniek is dat de collectie banken losse hoezen heeft. En dan bedoel ik niet alleen de zitkussens, maar de gehele romp bestaat ook uit een losse hoes. Makkelijk te reinigen of te voorzien van een andere hoes in een andere kleur. Voorheen bestond de vulling van de kussen uitsluitend uit een dons. Recent is er gezocht naar een kussen dat minder onderhoudsgevoelig is. De kunststof kussens die nu te kiezen zijn komen terug in vorm en hoeven nauwelijks meer opgeklopt te worden. De zitting ziet er strakker en netter uit. Wij vinden de combinatie met donzen rugkussens echt perfect.

Afbeelding:
Mauro bank met dormeuse, terrace salontafel & Florian Lounge chair.

Stoffencollectie
 

In onze studio hebben wij een aantal modellen van Linteloo staan. Nieuw is de Metropolitan, voor mij de nieuwe Easy Living. Het is een leuke bank, niet te duur met een comfortabele zit. De stoffen van Linteloo zijn makkelijk te combineren, te kiezen in mooie kleuren. De stoffen zijn voornamelijk effen, stoer, soms met een visgraat. Naast de collectie banken ben ik zeker ook fan van de mooie salontafels en eetkamertafels. De VNU tafel is inmiddels een klassieker. Persoonlijk is bij mij de Isola van Roderick Vos favoriet. Prachtig zoals het blad lijkt op een doorgezaagde boom. Het is heel leuk dat je het interieur in de zelfde stijl af kan maken met een Linteloo salontafels zoals bijvoorbeeld de Aulia, Lowtide of de Manhattan of de Vanity. Naast diverse modellen van Linteloo hebben wij de stoffencollectie compleet in onze studio. 

Mooie Linteloo opstelling?

Ben je enthousiast geworden over de Linteloo collectie? Wij helpen je graag met een leuke opstelling. Tel: 010-4140560

Nieuwsbrief

Je ontvangt een kortingscode van €10,- bij besteding vanaf €75,-. Deze is meteen in te wisselen.